Notícies i esdeveniments


 
19
nov
La idea central del concurs és la de trobar el jove més hàbil a l'hora de preparar i executar una visita guiada original a un dels jaciments arqueològics que es proposen.
03
Des
La publicació “Unicum” dedica la seva portada al monument més emblemàtic de l’illa amb un extens reportatge que explica com es va fer front a l’acte vandàlic de l’any 2018
02
0ct
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, a través del Servei de Patrimoni Històric, se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, considerades com la 'festa major' del patrimoni cultural europeu, essent-ne l'activitat participativa més destacada en la matèria.

03
Març
Es tracta d’una edificació aïllada, amb una façana recta, on se situa l’entrada original, avui cegada. Al seu interior s’hi troben 5 columnes exemptes i 9 pilastres adossades als murs, que sostenen una coberta de grans lloses de pedra
27
Feb
Les visites als monuments que gestiona la Fundació Foment del Turisme de Menorca han registrat un increment progressiu en els darrers cinc anys gràcies a tres factors: l’impuls de la divulgació i pro- moció de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, les millores implementades en les instal·lacions i l’increment del nombre de turistes.
25
Feb
El Consell Insular de Menorca ha publicat una convocatòria d'ajuts per a la investigació, conservació i difusió del patrimoni històric durant el 2019, per un import total de 200.000 €.
23
gen
El fons del Museu de Menorca, format per més de 250.000 peces, té un nou espai de dipòsit i emmagatzematge d’objectes. A causa de l’increment del fons, bàsicament fruit de les excavacions arqueològiques que tenen lloc cada any a l’illa, el Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca han condicionat un nou magatzem. Aquest nou espai, situat en una nau propietat del Consell, ajudarà a descongestionar l’espai de magatzem de la seu del Museu.
12
Gen
aquesta exposició és una mostra dels materials arqueològics més interessants que han proporcionat les excavacions preventives durant les darreres dues dècades. El visitant també hi podrà conèixer algunes de les noves dades sobre el nostre passat que s'han recollit a través d'aquestes actuacions.
11
Gen
Demà dissabte, 12 de gener, el Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb altres entitats com Fons Menorquí de Cooperació, Amnistia Internacional o Amics del Museu de Menorca, s'afegiran a la iniciativa “Torres de Mallorca. Un cant pels Drets Humans” amb l'encesa, en aquest cas, de talaiots.
03
Nov
Fa poc més d'un any el Grup de Radioaficionats de Menorca, amb el suport del Consell Insular de Menorca, va iniciar una campanya per promocionar i difondre la Menorca Talaiòtica a través de l'establiment de contactes de ràdio des de trenta-dos jaciments talaiòtics de Menorca.
08
Oct
Serà els propers 9 i 10 d’octubre, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, i al Museo Arqueológico Nacional de Madrid, respectivament.
19
Set
La funció del llibret és servir de suport durant la visita al poblat, però també pretén ser útil a aquelles persones que, al marge de la visita, vulguin ampliar els seus coneixements sobre Torre d'en Galmés i la prehistòria de Menorca en general.
10
Set
la Trobada Anual de l'Associació Europea d'Arqueòlegs va aplegar a més de 3.000 arqueòlegs de 65 països diferents.
14
Ago
Aquests tres contes formen part de les actuacions per divulgar el patrimoni prehistòric de l'illa, dins de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.
01
Ago
Serà el 31 d’agost, a càrrec d’una banda de música especialment formada per aquesta ocasió, en la qual hi participen joves músics de totes les bandes de Menorca dirigits per Jordi Orell
19
Jul
Les obres han permès la reforma de l’exposició permanent situada a la primera i segona planta de l’edifici i l’adequació de les zones de recepció, les sales temporals, el taller de restauració, l’espai didàctic i un nou espai familiar.
06
Jul
El Consell Insular i l’Ajuntament de Maó han organitzat la presentació d’aquest documental de divulgació que explora els interrogants d’aquest monument talaiòtic, únic en el món
19
Juny
L'educació i conscienciació dels infants és molt important de cara a la protecció i salvaguarda del nostre patrimoni.
13
Juny
Aquesta ha estat la primera exposició monogràfica que tracta de forma general el tema de la prehistòria de l'illa, fora de Menorca.
09
Maig
El Consell Insular de Menorca ha publicat una convocatòria d'ajuts per a la investigació, conservació i difusió del patrimoni històric durant el 2018, per un import total de 190.000 €. Aquesta xifra representa un increment de 55.000 € respecte a les convocatòries de l'any passat.
02
Maig
Aquest és el tercer congrés internacional sobre bones pràctiques en patrimoni mundial que se celebra a Menorca gràcies a un conveni entre la Universitat Complutense i el Consell Insular de Menorca.
16
Abr
El sistema de treball proposat és laboriós però garanteix mantenir intacta la superfície de la pedra. A més a més, permet retirar un grafiti sense l’ús de cap dissolvent.
12
Abr
Per donar a conèixer la reforma i explicar com serà al nou museu s’ha programat una serie de xerrades a tots els municipis de Menorca.
08
Abr
Dia 8 d'abril de les 10 del matí fins la posta de sol al camp de l'Orient (Ciutadella)

Les pintades aparegudes a sa Naveta des Tudons fa dues setmanes van generar una gran onada d'indignació entre la població menorquina. Per tal de contribuir a conscienciar sobre el respecte cap als nostres monuments històrics, el Consell Insular, l'Ajuntament de Ciutadella i el col·lectiu de grafiters Menor Kings han organitzat una jornada festiva durant la qual els grafiters pintaran un mural a la paret exterior del camp de l'Orient, al polígon industrial de Ciutadella
15
Mar
Els participants han de difondre els seus audiovisuals mitjançant xarxes socials per tal d'aconseguir el màxim nombre de votacions possible als seus vídeos. Els audiovisuals estan publicats a la pàgina web del certamen beca.menorcatalayotica.info
21
Feb
L’exposició mostra una de les manifestacions culturals més singulars de la Mediterrània occidental durant la prehistòria i estarà oberta al públic fins el 6 de maig de 2018.
16
Feb
Les conversacions amb especialistes i amb tècnics del Ministeri de Cultura van permetre determinar que Cipriano Marín era una excel·lent opció per a desenvolupar la feina de supervisor durant l'elaboració del nou expedient.
29
Gen
La tercera edició del programa d'excursions «Som talaiòtics?» té com a objectiu continuar amb la difusió de la candidatura entre la població de l'illa, durant la nova etapa de la candidatura.
04
Des
Aquest certamen té com a objectiu difondre entre la gent jove d'arreu de l'Estat la Menorca Talaiòtica
19
0ct
Les jornades, organitzades per la Secretaria d’Estat de Cultura, són un espai d’intercanvi i formació dels llocs declarats patrimoni mundial i dels candidats a la declaració de la UNESCO
19
Oct
Durant els darrers mesos, al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés s’han portat a terme importants feines de restauració, centrades al recinte de taula i al Cercle 6, una de les cases de la part sud del poblat.
05
Set
L'experta d'ICOMOS ha manifestat el seu convenciment que els vestigis arquitectònics d'època talaiòtica i el paisatge que han ajudat a configurar tenen un indubtable valor universal excepcional
23
Agost
Les excavacions han aportat nombrosa informació que permetrà conèixer una mica més les darreres fases de la prehistòria de Menorca i els primers segles de presència romana.
23
Agost
Dimecres 30 d'agost a les 20.30 h. 10 € · Places limitades · Informació i reserva d'entrades: 971 353 280
04
Agost
El Consell Insular de Menorca ha concedit vint-i-tres ajuts econòmics per a la investigació i conservació del patrimoni històric, corresponents a tres convocatòries diferents: intervencions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica i restauraci
03
Agost
Es realitzarà els pròxims 7 i 8 d'agost a la seu de l' IME. L'objectiu d'aquest taller és exposar la situació actual de la candidatura a patrimoni mundial i recollir les opinions de la ciutadania menorquina sobre el seu replantejament.
27
Jul
L’ONCE dóna suport a la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO d’aquests monuments.
27
Juny
Es tracta d’una campanya que consistirà en l’establiment de contactes de ràdio des dels trenta-dos jaciments que fins ara formen part de la candidatura menorquina.
01
Maig
Durant l’acte de cloenda s’ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades per posar en comú els nous coneixements sobre la prehistòria recent d’aquesta zona, així com la bona resposta que aquest esdeveniment ha tingut entre els investigadors.
24
abr
Qualsevol persona major de 16 anys podrà participar a les visites guiades i fer de jurat.
Per a participar és necessari emplenar i enviar la sol·licitud que apareix a la pàgina web del certamen beca.menorcatalayotica.info. Les sol·licituds rebudes participaran en un sorteig el pròxim dia 4 de maig que seleccionarà de forma aleatòria a 30 persones per a cada visita.
18
Abr
Participes o vols participar com a voluntari en alguna de les excavacions arqueològiques que es realitzen a Menorca? Apunta't a aquestes jornades de formació!
07
Març
S’ha valorat un total de 21 sol·licituds d’inscripcio´ provinents de diferents comunitats auto`nomes de tot l’Estat espanyol
15
Feb
El procés de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial continua el seu curs, i continuen les actuacions per donar a conèixer la importància del nostre patrimoni arqueològic.
14
Des
Les entitats han acordat l’organització d’un mes de conferències a la seu de l’entitat catalana, totes elles dedicades a la cultura de Menorca i en especial a la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.

20
Oct
El punt de llibre es distribueix gratuïtament a les biblioteques públiques menorquines.
11
Oct
Els dos guanyadors del concurs radiofònic sobre la Menorca Talaiòtica, Dolores Egea i Alejandro González, començaran a gaudir del seu premi aquest dimarts 11 d'octubre. Aquest consisteix en un recorregut per diversos indrets destacats relacionats amb l'arqueologia de l'estat espanyol
28
Set
Aquest és un llibre de divulgació dirigit al públic en general per aproximar-se a l'etapa més remota del nostre passat.
28
Set
Entre els dies 15 i 20 d'aquest mes, un representant de l'ICOMOS es va desplaçar fins a Menorca per avaluar in situ la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.
24
Agost
Enguany, la participació de l’Institut Menorquí d’Estudis ha consistit en l'organització d’una Jornada Menorquina sobre la Menorca Talaiòtica
01
Juny
Aquest divendres, 3 de juny, tindrà lloc una nova excursió del cicle organitzat pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB.
01
Juny
Aquest dijous, 2 de juny, a les 20:00 hores, tindrà lloc la conferència a la Sala d'Activitats Ciutadanes d'Alaior..
20
Maig
El periodista Màrius Serra va dedicar la seva columna d'opinió a La Vanguardia el passat 17 de maig a la Menorca Talaiòtica. L'article va ser reproduït al diari Menorca el passat divendres 20 de maig.
15
abr
L'exposició recull els resultats més destacats de les excavacions que es realitzen al poblat talaiòtic de Cornia Nou (Maó) des del 2007.
08
Abr
Aquest cicle de xerrades, que comença aquest mes d’abril, està relacionat directament amb altres indrets que han aconseguit el reconeixement de la UNESCO
07
Abr
El programa "Nura" d'IB3 radio posa a prova els coneixements dels oients sobre la cultura talaiòtica
30
Mar
Amics del Museu de Menorca i el Consell Insular de Menorca organitzen, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaior, una jornada de voluntariat per contribuir al manteniment del poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés.
12
Mar
El Consejo Nacional de Patrimonio Histórico s'ha reunit a Córdova per comprobar que la candidatura de Menorca Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial
17
Feb
El Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca presenten el programa d'activitats vinculades a l'exposició “L'illa dels talaiots”
14
Gen
L’exposició té com a objectiu apropar als menorquins i visitants el coneixement i els valors universals de la prehistòria de Menorca , així com el per què i el com de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Menorca Talaiòtica
05
Gen
El Consell Insular de Menorca ha enviat avui mateix la documentació al Ministeri de Cultura perquè aquest la presenti, abans de l'1 de febrer, al Centre de Patrimoni Mundial, amb seu a París.
23
Des
El Consell encara els pròxims mesos amb un pla de treball per incrementar la projecció del patrimoni prehistòric de Menorca
01
des
El programa viatja a l’època talaiòtica per descobrir el patrimoni que va deixar aquesta civilització
16
oct
La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació reprèn, a partir d'aquest mes d'octubre, les visites guiades als jaciments de la Menorca Talaiòtica amb l'objectiu de seguir difonent entre la població el patrimoni arqueològic de Menorca com a una més de les accions de comunicació per a la candidatura a patrimoni mundial davant la UNESCO.
24
juliol
El Consell Insular de Menorca ha presentat la publicació "Menorca talayótica", una guia dels trenta-dos jaciments talaiòtics més representatius de les diferents fases de la prehistòria de l'illa.
07
ab
La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació reprèn, a partir d'aquest mes d'abril, les visites guiades als jaciments de la Menorca Talaiòtica amb l'objectiu de seguir difonent entre la població el patrimoni arqueològic de Menorca com a una més de les accions de comunicació per a la candidatura a patrimoni mundial davant la UNESCO.


13
Mar
Menorca Talaiòtica, és definitivament la candidatura escollida per Espanya per presentar a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO en 2016.
12
Mar
Els propers 12 i 13 de març de 2015 es reunirà el Consell Nacional de Patrimoni. L'acte tindrà lloc a la Seu del Consell Insular de Menorca (Maó).
26
Feb
El Consell Insular de Menorca ha arribat a un acord de col•laboració amb el CCE de Sant Lluís per què el seu equip de bàsquet faci promoció de la candidatura Menorca Talaiòtica tant a Balears com a la Península.
17
gen
El video promocional de la candidatura de Menorca talaiòtica amb el lema #somtalaiotics té com objectiu convidar al poble menorquí a formar part activa d'un projecte i d'un repte que és de tots.

22
des.
La revista "Historia y vida", inclou, en el seu número de desembre, un reportatge interessant i rigurós sobre la cultura talaiòtica de Menorca.
 
0
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS