Presentació

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidat a entrar en la Llista de patrimoni mundial i per tant per ser considerat patrimoni mundial de la humanitat.

Es tracta d’un conjunt arqueològic de justificat valor universal excepcional per la seva tècnica ciclòpia, per l’autenticitat, exclusivitat, originalitat i singularitat, pel marc cronològic en què es desenvolupa i pel fet de ser testimoni únic d’una societat prehistòrica mediterrània insular passada.
 
La majoria de monuments talaiòtics, malgrat tenir més de 4.000 anys d’història, han arribat fins als nostres dies en un magnífic estat de conservació. L’ús continuat d’aquestes construccions prehistòriques, en alguns casos fins entrat el segle XIX, unit a la seva monumentalitat han permès aquest excepcional estat de conservació.

La densitat de jaciments arqueològics a Menorca és també insòlita, així com la peculiar integració amb el paisatge que presenten. L’illa, amb una superfície de 700 km2, té 1.574 jaciments arqueològics –1.401 dels quals catalogats com a bé d’interès cultural (BIC) –, és a dir a Menorca hi ha dos monuments per quilòmetre quadrat.

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS