Introducció

La prehistòria a Menorca abraça un ampli període cronològic que va des de l’establiment de l’home a l’illa, devers el 2500/2100 aC, fins a la conquesta romana, el 123 aC. Durant aquests més de dos mil anys es desenvolupen diferents etapes.

 
La denominació de la candidatura, Menorca Talaiòtica, s’agafa d’un dels seus monuments més característics: el talaiot. Des del segle XIX fins a l’actualitat la bibliografia científica utilitza aquesta denominació com a títol genèric per referir-se a una àmplia fase de la prehistòria insular.

Les construccions de la Menorca talaiòtica són de gran autenticitat i s’aixecaren amb una tècnica constructiva de tipus ciclopi aprofitant la pedra de l’illa, gràcies a les característiques geològiques de Menorca, que presenta una extensa plataforma calcària al sud, que és de fet on es localitzen gran part dels jaciments.

La Menorca talaiòtica va desenvolupar una societat fortament cohesionada i va desplegar estratègies comunals de gestió i control dels recursos insulars, de la qual cosa en són testimoni els seus monuments. La majoria de monuments talaiòtics tenen un alt nivell de conservació i integritat, preserven part important de la seva estructura i han arribat fins als nostres dies sense cap element distorsionador.

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS