Presentació de Menorca Talaiòtica a FITUR

ImatgeHan passat tot just set mesos des de la darrera edició presencial i la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid arrenca de nou motors per obrir portes la propera setmana al recinte IFEMA, del 19 al 23 de gener.

Menorca acudeix a aquest important esdeveniment –que aplegarà 600 expositors i prop de 7.000 empreses– amb més presència i protagonisme que mai per dos motius. Per una banda, l’illa és converteix en el primer Destí Col·laborador de FITURTECHY i, com a tal, tindrà un estand i un paper destacat en aquesta secció de la fira dedicada a la tecnologia, innovació i la sostenibilitat. Per altra, creix el número d’ajuntaments que acudeixen a cita de la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i que tindran un espai propi per donar a conèixer la seva oferta i el seus atractius turístics i reforçar el missatge conjunt de Menorca com un territori amb una riquesa natural, cultural i de turisme actiu, com espai per a la celebració de trobades i congressos o per al descans i la connexió amb la natura que es pot gaudir en qualsevol moment de l’any.

Menorca Talaiòtica rebrà tota l’atenció el proper dimecres, 19 de gener, amb la presentació de la candidatura a l’estand de les Illes Balears. El vicepresident i conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, i el coordinador de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO, Cipriano Marín, seran els encarregats de conduir l’acte, que inclourà la projecció del documental Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular.

La delegació menorquina encapçalada per la presidenta del Consell Insular i de la FFTM, Susana Mora, i la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, assisteix a FITUR amb una agenda de reunions amb companyies, turoperadors i agències de viatge. La intenció és consolidar i millorar les connexions i la disponibilitat de places per viatjar a l’illa fora dels mesos punta de temporada i aconseguir acords de col·laboració i de promoció que siguin beneficiosos per la comercialització de Menorca i la diversificació de mercats emissors després d’un any 2021 marcat per les restriccions per la pandèmia i els viatges de proximitat en què el turisme nacional va representar pràcticament el 70% del volum total de visitants.

La presidenta Susana Mora també serà l’encarregada de presentar la nova campanya promocional de 2022 “Por los pequeños placeres” i l’oferta d’activitats que es programaran al llarg de tot l’any de mandat com a Regió Europea de Gastronomia com a un reclam que es suma als atractius i a l’oferta turística que ofereix l’illa per gaudir de la natura, la cultura, el patrimoni, el turisme actiu, la seva mar i les seves platges i la Menorca Talaiòtica, que enguany aspira a ser proclamada patrimoni mundial de la UNESCO. Serà a l’acte del dia de les Illes Balears que tindrà lloc el dijous dia 20.
 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS