Menorca Talaiòtica al webinar “Dilluns del patrimoni mundial” d’ICOMOS-Espanya

El 16 de novembre de 1972 es va signar a París la Convenció sobre la protecció del patrimoni mundial cultural i natural durant la 17a Conferència General de la UNESCO. Per això, cada 16 de novembre se celebra el Dia internacional del patrimoni mundial.

ICOMOS és l'òrgan assessor del Comitè del Patrimoni Mundial per a l'aplicació de la Convenció. En conseqüència, i amb l'objectiu de participar en la commemoració del Dia internacional del patrimoni mundial, es va organitzar una sessió especial de la sèrie de webinaris «Dilluns del patrimoni mundial», iniciativa d'ICOMOS-Espanya dedicada a contribuir a la difusió de la Convenció, al coneixement dels llocs Patrimoni Mundial i participar en la discussió sobre els principals conceptes i problemes vinculats amb la conservació i gestió dels béns inscrits a la Llista.

Sota el títol «El (llarg) camí cap a la inscripció com a Patrimoni Mundial», aquest webinar especial va presentar tres casos diferents per il·lustrar l'extens recorregut que han de travessar els monuments i llocs que aspiren a ser inscrits a la Llista. Entre ells, el cas de Menorca Talaiòtica amb l’exposició del vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, com a responsable de la candidatura.

Les intervencions van estar moderades per la vicepresidenta d'ICOMOS-España, Mónica Luengo. Els altres dos ponents van ser:

  • Jose Ramón Menéndez de Luarca Navia Osorio, coordinador de l'expedient de Ciutat Califal de Medina Azahara.
  • Cipriano Marín Cabrera, que tot i ser el coordinador de l’expedient de Menorca Talaiòtica, en aquest cas va intervenir com a coordinador de l'expedient de Risco Caído i les Muntanyes Sagrades de Gran Canària.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS