89a Reunió del Consell de Patrimoni històric a Menorca

ImatgeLa sala de Plens del Consell Insular de Menorca (Maó) acollirà, els dies 11 i 12 de novembre, la 89a reunió del Consell de Patrimoni Històric, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport amb la participació de representants de totes les comunitats autònomes. En aquesta trobada, que l'any passat va ser posposada per la crisi sanitària de la COVID 19, es donarà seguiment a l'estat de la candidatura menorquina a patrimoni mundial de la UNESCO el 2022 i s'avaluaran els projectes nacionals que hauran d'iniciar el procés per ser inscrites en aquesta llista.

El vicepresident i conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, agraeix aquest gest del Ministeri de Cultura i Esport: «La reunió del Consell celebrada telemàticament el novembre de l'any passat s'havia d'haver celebrat presencialment a Menorca, però al final va ser telemàtica per la pandèmia. Va ser llavors quan es va triar la candidatura de Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant el Comitè de Patrimoni de la UNESCO el 2022. Ara que ja està decidit, la celebració del Consell de Patrimoni a Menorca és una mostra clara de suport del Govern d'Espanya a la candidatura menorquina». Dins del programa del Consell està prevista una visita al Museu de Menorca, que compta amb una important col.lecció de peces úniques de la cultura talaiòtica.

Aquest mateix mes, el 26 de novembre, Menorca Talaiòtica viurà un altre moment decisiu a París amb la defensa de la candidatura davant del panell d'ICOMOS internacional, el grup d'experts encarregat de l'avaluació de les candidatures que es presenten davant de la UNESCO el 2022. El conseller Miquel Àngel Maria encapçalarà la comitiva menorquina. Tot aquest procés hauria de culminar el juliol de 2022, quan el Comitè de Patrimoni Mundial prengui la decisió definitiva sobre la inscripció de Menorca Talaiòtica a la Llista de patrimoni mundial.

El Consell de Patrimoni Històric
Espanya és un dels 193 estats que, fins avui, han ratificat la Convenció de patrimoni mundial de la UNESCO del 1972. Com a tal, una de les seves missions és proposar nous béns del seu territori perquè siguin inscrits a la Llista de patrimoni mundial. El Consell de Patrimoni Històric és l'òrgan encarregat de fer aquesta selecció a escala estatal després de rebre les diferents propostes de les comunitats autònomes.
 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS