Finalització de la quarta campanya d'Heritage Recovery a Torre d'en Galmés

ImatgeL'associació Menorca Heritage Recovery va finalitzar al setembre el treball de camp a la zona central del jaciment arqueològic de Torre d´en Galmés. Aquesta quarta campanya ha estat dirigida pels arqueòlegs Luis Mª Cobos Rodríguez, gestor de l'empresa ARQ Patrimonio, i Julia García González, professora de la Universitat de Granada, amb el seu equip conformat, entre d'altres, pels arqueòlegs Ismael Moll i Adrián Castro. Aquest any s'han unit novament diversos voluntaris de l'illa i alumnat de la Universitat de Màlaga, Universitat de Granada, Universitat de Múrcia i Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, pertanyents a diverses àrees de coneixement vinculades al patrimoni arqueològic com l'Arqueologia, la Història o el Turisme. És per això que la campanya s'ha emmarcat dins d'un camp de treball on l'alumnat, a més de realitzar tasques d'excavació arqueològica i de laboratori, ha assistit a conferències i ha realitzat visites a diversos enclavaments patrimonials de la illa com la Naveta des Tudons o Son Catlar, entre d'altres.

alt text
Aquesta intervenció ha servit per conèixer millor l'esdevenir històric d'aquest espai central del jaciment, a l'indagar en l'evolució de les seves restes constructives i la relació entre elles. Com que es tracta d'una excavació en àrea oberta o en extensió, ha predominat l'amplitud de la superfície a excavar per tal de documentar totes les estructures arqueològiques existents a l'espai predeterminat. Així, en aquesta campanya s'ha pogut documentar una estança islàmica associada a la trobada en la campanya anterior i comunicada amb aquesta mitjançant un espai de trànsit. De la mateixa manera, s'ha intervingut a l'espai central permetent definir estructures de compartimentació de l'espai interior.

L'actuació s'ha efectuat un any més gràcies al suport econòmic del Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament d'Alaior, institucions que fan possible les intervencions des del 2017.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS