FINAL de Becatalaiotica 2021

ImatgeJa és aquí la FINAL de Becatalaiotica 2021! El concurs organitzat per l’Associació d’Amics del Museu de Menorca, que aquesta edició compleix cinc anys, es durà a terme cada cap de setmana d’octubre amb un esdeveniment cultural als jaciments de la Menorca Talaiòtica.

Cinc esdeveniments, cinc participants, cinc jaciments. Convertint els jaciments en escenaris a l'aire lliure, els cinc finalistes -joves estudiants d’entre 16 i 25 anys- tenen com a objectiu crear un esdeveniment de caràcter lliure on qualsevol mètode d'expressió serà vàlid per transmetre d'una forma subjectiva la seva visió del patrimoni de Menorca, o de proposar noves formes d'entendre-ho.

El públic assistent als actes, a part de gaudir de l'esdeveniment, haurà d’avaluar la proposta, valorant l’originalitat, el contingut i la capacitat de suggestió d’aquesta.  L’autora més ben valorada guanyarà una beca d’estudis de 2.000 €.


 
Aquestes són les dates i els llocs de cada esdeveniment:
 

  • Dissabte 2 d’octubre, 19.00 h - Talatí de Dalt, Maó
EL MISSATGE QUE AMAGA EL FOC
Amb SOFIA Zamrik
Una performance on Sofia se serveix del mite clàssic i de la tradició medieval per fer-nos reflexionar sobre el drama que pot suposar l'inexorable pas del temps i l'inici d'una nova època.
 
  • Diumenge 10 d’octubre, 10.00 h - Torre d’en Galmésalt text
ATRAPADOS EN LA MENORCA TALAYÓTICA
Amb NOELIA Mostajo
Un skaperoom-gincana on Noelia s'ha esforçat de valent per fer-nos passar una bona estona jugant a sortir junts d'un bucle temporal.
 
  • Dissabte 16 d’octubre, 18.30 h - Caparrot d'en Forma, Maó
RESSONÀNCIES COL·LECTIVES
Amb SONIA Buj
Parar en una cova prehistòrica pot suposar la possibilitat d'accedir a un cúmul d'experiències sensorials i de memòries. Na Sònia vol descompondre aquesta realitat, magnificar col·lectivitzar sensacions  a través de la tecnologia.
 
  • Diumenge 24 d’octubre, 19.00 h - Na comerma de Sa Garita, Alaior
LAS SOMBRAS DEL PASADO
Amb LEIRE Pellejero
L'obscuritat, focus de llum i teles són les eines que na Leire manipularà entre les pilastres i llindes de Na Comerma de Sa Garita per a explicar-nos una història sobre els orígens més remots de l'illa de Menorca.
 
  • Diumenge 31 d’octubre, 10.00 h - Torrellafuda, Ciutadella
TORRELLAFUDA AHIR I AVUI
Amb AROA Dürst
Un intrigant joc on n’Arona ens induirà a emprar la nostra imaginació per a resoldre un trencaclosques i descobrir què ens oculta el jaciment de Torrellafura.
 
Per a inscriure’s, s’ha d’enviar un mail a beca@menorcatalayotica.info o telefonar/enviar un whatsapp al 682 187 566.
Les places són limitades.

L’assistència és gratuïta. El cost d'aquesta activitat és assumit pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS