Els talaiots s'encenen en suport als refugiats

ImatgeDemà dissabte, 12 de gener, el Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb altres entitats com Fons Menorquí de Cooperació, Amnistia Internacional o Amics del Museu de Menorca, s'afegiran a la iniciativa “Torres de Mallorca. Un cant pels Drets Humans” amb l'encesa, en aquest cas, de talaiots.

L'objectiu d'aquest acte simbòlic és doble: sensibilitzar a la ciutadania sobre el drama que pateixen en el Mediterrani les persones refugiades i difondre el patrimoni monumental de l'illa.

La gent que vulgui assistir a l'acte central es trobarà a Talatí de Dalt. Per tal de facilitar la circulació de vehicles al camí al jaciment (cossos de seguretat, mitjans de comunicació, etc.), s'anirà a peu des de POIMA (punt de trobada: C/Grècia, a l'entrada del camí Vell d'Alaior, vegeu document adjunt).

S'encendran de manera simultània a les 13.00h i a les 18.15h els següents talaiots:

- Trebalúger
- Toràixer
- Biniarroca
- Trepucó
- Sa Cudia Cremada
- Cornia Nou
- Talatí de Dalt
- Binixíquer
- Biniaiet Vell
- Son Olives
- Torralba d'en Salort
- Torrellisar Vell
- So na Caçana
- Torre d'en Galmés
- Montefí

Serà una recreació del que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics, en una època en la qual els moviments de població d'un lloc a altre del Mediterrani eren una cosa normal. Menorca s’adhereix amb aquesta acció a la defensa dels Drets Humans de les persones que es troben en una situació extrema i que es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure.

Aquesta acció es durà a terme de manera simultània a altres llocs del Mediterrani: Mallorca, Eivissa, Formentera, l’illa grega de Quios i diversos punts del nord d’Àfrica, amb una encesa el migdia amb bengales de fum i una encesa amb bengales de llum el fosquet.

 
Imatges relacionades
 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS